2013′ün En İyi 10 Kurumsal Logo Değişikliği

Business Insider: 2013′ün en iyi 10 kurumsal logo değişiklikleri...

Şirketler markalarını yenilemek veya değişen zevklere kendilerini daha uygun hale getirebilmek için logolarını değiştirirler. Doğru bir değişim bir markaya yeni bir soluk getirebilir.

2013 yılının kazananı düz (flat) tasarımlar oldu. Gölgeler, kabartmalar veya 3D görünümlü logolar popülerliğini kaybetti.

Düz tasarım trendine ayak uyduran markalar 2013 yılında logolarını değiştirdiler. İşte 2013 yılının en iyi kurumsal logo değişiklikler…

10. Arby’s

Solda ki logo Arby’s markasının 2012 yılında ki logosu. Sağdaki ise bu sene içinde yenilenmiş hali. Eski logo 3D hazırlanmış. Parlamalar ve gölgelerle birlikte gerçekten çok kötü bir tasarıma sahip. Yenilenmiş flat logo çok daha başarılı.


Bu bir reklamdır

9. Facebook

Solda ki eski logo flat görünsede alt kısımda bulunan beyaz ışık parlaması gerçekten gereksizdi. Yeni logoda bundan kurtuldular. Çok büyük bir değişiklik olmasada yerinde bir değişiklik olmuş.

8. Nivea

Çok çeşitli Nivea kremleri olsada, akılda kalan ve en çok satılanı sanırım sağda duran logo formundaki metal kutulu olandır. Nivea ile özdeşleşmiş yuvarlak metal kutulu kremin formunda tasarlanmış flat logo gerçekten başarılı olmuş.

7. TGI Fridays

Önceki logoları gerçekten bir tasarım felaketi. Çok amatör bir logo. Ama bu sene içinde yeniledikleri logo çok daha kaliteli ve daha temiz olmuş. Dağınıklıktan uzak ve modern.

6. Google

Google da bu yılın flat tasarım furyasına katılanlardan. Eski logosundaki gölgeleri ve kabarıklıkları attıkları gerçekten iyi oldu. Çok uzun bir zamandır aynı logoyu kullanmaktan sıkılmadılarmı anlamadım.

5. Instagram

El yazısı formunda ki instagram logosu bu yıl içinde bir değişime uğradı. Belki bu değişimi fark etmemiş bile olabilirsiniz fakat şuanki hali gerçekten daha profesyonel olmuş.

4. Spotify

Logodaki Spotify yazısı ikonun üzerinde olması fikri kimindi çok merak ediyorum. Aynı zamanda logo üzerinde tırnaklı bir font kullanarak iyice içinden çıkılmaz bir duruma sokulmuş. Şimdi tırnaksız bir font, yazı ikonun altında ve ikondaki parlamalardan da kurtulmuşlar. Aynı zamanda yeşilin tonları yerine yeşil üzerine beyaz çok daha ferahlık katmış. Başarılı bir değişim.

3. WNBA

WNBA için radikal bir logo değişimi. Çok başarılı.

2. Dow Jones

Bu logo değişiminin 2. sırada yer almasına hatta listeye bile girmesine şaşırdım. Önceki logoları gayet güzelmiş. Yeni logoda fena sayılmaz ama kötü bir örnek benim için.

1. Motorola

İşte 2013 yılının en iyi logo değişimi. Uzun zamandır kullandıkları kalın italik fonttan vazgeçip, küçük harflerle daha ince daha kibar ve daha yumuşak renklerle tekrar motorola yazılmış. Kırmızı bir daire yerine pastel renklerden oluşan çember hem google tasarım çizgisini hemde daha ferah bir logonun ortaya çıkmasını sağlamış. Bildiğiniz gibi Google, 13 milyon dolara Motorola’yı satın almıştı.

chndkmn.com

 


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları