Aksaray Belediyesi Logosunu Yeniledi

Marka şehir olma yolunda ilerlemek istediğini belirten Aksaray Belediyesi ilk adım olarak logo tasarımını yeniledi...

 

1989 yılında Niğde'den ayrılarak il statüsü kazanan Aksaray İç Anadolu Bölgesi'nde Niğde'nin kuzeybatısında, Konya'nın doğusunda, Ankara'nın güneydoğusunda yer almaktadır. 377.505 nüfusa ve 7.626 km² yüzölçümüne sahiptir.

 

2010 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 39 belediye ve 151 köyü vardır.

 


Bu bir reklamdır

Yeni Logo "Tarihi Eser"

Selçuklu Sultanı 2. Kılıçarslan’ın mühründen oluşan ve 8 köşeli Selçuklu Yıldızı ile çerçevelendirilen yeni logo yapılan tanıtım toplantısı ile protokolün beğenisine sunulurken, Belediye Başkanı Yazgı, amaçlarının yeni bir başlangıca yeni bir logoyla başlayarak marka şehirler arasına girmek olduğunu söyledi.

 

 

Logo tanıtım sinevizyonu ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, amaçlarının Aksaray’ı marka şehir olma özelliğine kavuşturmak olduğunu belirterek, “Bizim için bir gurur meselesi. Çünkü yeni bir başlangıcı inşallah yeni logomuz ile hayata geçireceğiz. Hedefimiz şuydu: Aksaray’ımızı marka bir şehir yapmak. Marka şehirlerin en önemli amaçlarından biri de kendi bölgesine, kendi yöresine özgü bir değeri ortaya çıkartmaktır. Biz de bu maksat ile Aksaray’ımızı canlandıran ve inşa eden 2. Kılıçarslan’ın mührü olan tek başlı çift gövdeli aslanı logomuz olarak seçtik ve bununla birlikte Aksaray’ımızın inşallah bundan sonraki yeni yüzünü, yeni simgesini bununla hayata geçireceğiz ve canlandıracağız. Logomuzun içerisinde bulunan bir sürü manalar ve anlamlar var. Her seferinde bakıldığında yeni manaların da çıkacağına ben inanıyorum. En önemli şeylerden birisi 2. Kılıçarslan’ı sembolize eden iki aslanın olması, ortasında kılıcın sembolize edilmesi. 2. Kılıçarslan’ın mührü oradan geliyor. Bununla birlikte ortasında bulunan yine hayat ağacı ki, hayat ağacının anlamı şudur; Hayatı ve ölümü, sürekli bir döngüyü tarif eder. İnsanların doğup, büyüyüp ve daha sonra ölmesi ve ardından da ruhunun göğe yükselmesi anlamına gelir. Bu hayat ağacı korunması gereken bir ağaçtır. Bizim logomuzda da aslan figürü bu ağacı korumakla görevlendirilmiş görünmektedir. Ayrıca tarihimizi de yansıttığından dolayı marka şehir imzamızı logomuz ile başlatmış bulunmaktayız” dedi.

 

 

Yeni Logo 1 Ay İçerisinde Tasarlanarak Belirlendi

Aksaray Belediyesi, Mayıs ayının başında Aksaray'ın kültürel mirası ve değerlerini ifade edecek nitelikte bir logo oluşturmak için vatandaşlara çağrıda bulunmuştu.

 

Yapılan çağrıda; Aksaray Belediyesinin “İşte Bu Aksaray’dır” diyebileceği bir logo oluşturmak için her türlü görüş ve öneriye açık olduğunu belirten yetkililer yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler. “Bilindiği üzere her ilin kendine özgü değerleri vardır. Anadolu onlarca medeniyet gelip geçmiş ve hepsi kültürel tortu bırakmıştır. Bize miras olarak gelmiş bu zenginlikleri, bir değer olarak kendimize sunmalıyız. Aksaray Belediyesi olarak kültür mirasımızı, değerlerimizi, köklerimizi ifade edebilecek simgesel olarak zengin anlam içeriğine sahip bir logo geliştirmek istiyoruz. Tasarlanacak logoda yer alacak simge ve izler bir anlam bütünlüğü içerisinde her biri işte “Bu Aksaray’dır” çağrışımını oluşturması gerekmektedir. Bu logoya değerli halkımızın katkı sunması için; logo ile ilgili görüş ve önerileri Aksaray Belediyesi Kültür müdürlüğü vasıtası ile bizlere ulaştırabilirsiniz. Sunacağınız görüş ve önerileriniz mutlaka dikkate alınacaktır. Önereceğiniz logonun veya logoda simgesel olarak yer alsın dediğiniz şeklin kısaca ifade ettiği anlamı ve felsefeyi de bizlerle paylaşınız. Sizleri  belediye başkanlığı  olarak hep birlikte bizim olan , bizden olan” işte bu Aksaray’ dır” ,dedirtebileceğimiz logoyu oluşturmaya davet ediyoruz. denilmişti ve Mayıs ayı sonunda yeni logo tasarımı tamamlanarak tanıtıldı.


Yeni Yorum Gönder

şahin
logunun çevresindeki yıldız sekiz köşeli selçuklu yıldızıdır Çift gövdeli aslan figürünün dış kısmı ise, bugün Türkiye’de örneğine sıkça rastlanan Sekiz Köşeli Selçuklu Yıldızı’dır. Yıldızın köşeleri merhamet ve şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek anlamlarına gelmektedir. Aksaray’daki Selçuklu mimarisi eserlerinin kubbeleri ve tavan yapıları, Ulu Cami’nin minberi gibi eserler Sekiz Köşeli Yıldız biçimindedir. Bu yıldız Azerbaycan Devleti Bayrağı, Osmanlı Bayrağı, Türkmenistan Devlet Armasında kullanılmıştır. Bu yıldızın logoda kullanılmasının temel sebebi ecdada, medeniyete ve geleneğe olan bağlılıktır. Türkuaz renk ise Türklüğü vurgulamaktadır ve bu renk tüm dünyada Türk Rengi olarak bilinmektedir.
Ümit
Çerçevesi israilin sembolize edilmiş hali kişisel görüşüm çerçeve değiştirilebilir...

Köşe Yazarları