2013′ün En İyi Fontları

Puff, MVB Solitaire, Erotica ve diğerleriyle tanışmaya hazır mısınız?

 

 

 

 

 

 

 

2002 yılında hayata gözlerini yuman İngiliz tasarımcı Herbert Spencer‘ın 1949 yılında kurduğu ve yayında kaldığı 18 yıl boyunca editörlüğünü üstlendiği tipografi odaklı 32 sayılık dergi Typographica uzun süredir yayın hayatına internet üzerinden devam ediyor.
Typographica.org üzerinde faaliyetini sürdüren yayını hazırlayan ekip bu yıl da yedi yıldır olduğu gibi geride kalan yılın en iyi fontlarını belirledi.

 


Bu bir reklamdır

 

Aralarında olağan şüphelilerden ABD, İngiltere, Almanya ve İsveç gibi tasarımcıların eseri olan fontların yanı sıra font üretiminin küreselleştiğini kanıtlayan İzlanda, Lübnan ve Kanada menşeli fontların da yer aldığı 53 fontluk liste; 21 farklı ülkeden çıkan tasarımcıları bir araya getiriyor.

 

 

Uzun yıllardır font konusunda baskın olan Avrupa ve ABD’nin; Arjantin, Brezilya, Hırvatistan, Lübnan ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden çıkan fontların göz ardı edilmesine yahut layığınca ilgi görmemesine neden olduğu vurgulanan ‘Favori Yazı Karakterlerimiz 2013′ başlıklı Typographica.org haberi, bir yarıştan çok profesyonellerin favorilerini bir araya getiren bir liste. Herhangi birinin Helvatica‘nın yerini alıp almayacağı bilinmez ancak Typographica.org editörlerine göre varlıklarından haberdar olmanız gereken 53′lük listeye göz atmakta fayda var.


Aşağıda, Fast Company‘nin Typographica’nın listesini temel alarak oluşturduğu 10 fontluk seçkiyi bulabilirsiniz.

 

 

 

1. Nocturno

 

 

 

 

2. Ladislav

 

 

 

 

3. Pufff

 

 

 

 

4. Odesta

 

 

 

 

5. Magasin

 

 

 

 

6. Portrait

 

 

 

 

7. HWT Tuscan

 

 

 

 

 

8. Carlyle Quaint

 

 

 

9. MVB Solitaire

 

 

 

 

10. Dala Moa

 

 


Yeni Yorum Gönder


Köşe Yazarları